Google, Drive için yeni bir güvenlik güncellemesi duyurdu. 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren hayata geçecek bu yeni güncellemede çok önemli değişiklikler yer alıyor.

Ani bir gelişme olarak karşımıza çıkan bu yeni güvenlik güncellemesi, Google Drive kullanıcıları için bazı değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Özellikle bağlantı paylaşımı ayarlarında önemli değişikliklerin yer alacağı ifade ediliyor.

Ayrıca, bu Google Drive güvenlik güncellemesi, sadece Drive uygulamasını etkilemeyecek gibi gözüküyor. Güncelleme notları arasında YouTube için de bazı değişiklikler gündeme geliyor.

Yeni güncellemenin ortaya çıkardığı ana yenilik paylaşım bağlantıları için oluyor. Daha gelişmiş bir güvenlik sunmak adına Google, bazı bağlantıların çalışma biçimini değiştiriyor. Bu bağlantıları daha güvenli hale getirmek adına bir anahtar ile korunacağını belirtiyor.

Güncelleme notlarında yer alan ifadelere göre, güncellemenin öncesinde bağlantıyı görüntüleyen kişiler bu anahtara ihtiyaç duymayacak. Ancak, eğer güncelleme sonrasında görüntülemeye çalışırsa Drive, kullanıcıdan bir kaynak anahtarı isteyecek. Böylece herkes tarafından ulaşılabilir bağlantılar daha güvenli hale gelecek.

Google, bu değişikliğin daha önce kaynağı erişmiş kişileri etkilemeyeceğini vurguluyor. Bu kişiler herhangi bir değişiklik olmadan bağlantıya erişim sağlayacak.

Google 2021 Temmuz ayından itibaren kullanıcıları güvenlik güncellemesi için uyaracağını ifade ediyor. Göndereceği e-posta içerisinde güncellemeden etkilenecek dosyaların yer alacağı; kullanıcıların bu dosyalar için güncellemeyi iptal edebileceği belirtiliyor.

YouTube Videoları İçin de Değişiklikler Yolda

Yeni Google Drive güvenlik güncellemesi ile birlikte YouTube için de birtakım değişiklikler açığa çıkıyor. 1 Ocak 2017 tarihinden önce YouTube’a yüklenmiş liste dışı bir videoya sahip kullanıcıların videoları gizli olarak güncelleniyor.

Google, bu değişikliğin 23 Temmuz 2021 tarihinden itibaren gerçekleşeceğini ifade ediyor. Ayrıca, tercihe bağlı olarak kullanıcıların bu değişiklikten etkilenmeyebileceği de belirtiliyor.

Google bu videoların gizli olması halinde, bağlantıya sahip kullanıcıların tümünün erişiminin kesileceğini açıklıyor. Ayrıca, bir internet sayfasında yer alan liste dışı vidonun da gizliye dönmesi sebebiyle erişime kapatılacağı ifade ediliyor.

Bu güvenlik güncellemesinden etkilenmek istemeyen ve videolarını liste dışı tutmak isteyen kullanıcılar için bir form mevcut. 23 Temmuz 2021 tarihine kadar bu formu dolduran kullanıcılar güvenlik güncellemesi sonucunda videolarının gizli olmasını engelleyecek.

Google, bu seçeneği tercih eden kullanıcıların güvenlik güncellemesinin faydalarından mahrum kalacağını belirtiyor. Yalnızca, liste dışı videoları, herkese açık videolar gibi kullanan kişilerin bu seçeneği tercih etmesini öneriyor.

İsteyen kullanıcılar videoları herkese açık hale de getirebiliyor. Son seçenek ise videoyu yeniden yükleyip liste dışı yapmak oluyor. Bu seçeneğin sonucunda kullanıcılar yeni güvenlik güncellemesinden faydalanabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir