ASUS, ABD’nin Las Vegas kentinde başlayan dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2020’de en yeni dizüstü bilgisayar modeli Zenbook Duo UX481’i duyurdu.

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan CES’de bu sene en yeni teknolojilerini tanıtan markalardan biri de ASUS oldu. Geçtiğimiz sene Zenbook Pro Duo modeli ile 15 inç bir ana ekranın yanında ikinci bir ekran deneyimini kullanıcılarına sunan ASUS, 14 inç boyutundaki yeni ZenBook Duo (UX481) modelini geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satışa sunmuştu. ASUS tarafından yapılan açıklamada; dokunmatik ana ekran seçeneği sunan UX481’in, aynı zamanda entegre özellikleri genişletilen 12,6 inç boyutunda olan yardımcı bir dokunmatik ekranı ASUS ScreenPad Plus ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunduklarını duyurdu.

ASUS Zenbook Duo UX481 tanıtıldı

Şirket, Zenbook Pro duo ile ilk kez geliştirildiği belirttiği yeni teknolojinin 14” versiyonu ile birlikte daha uygun fiyatta son kullanıcı ile buluşacağını aktararak, ScreenPad Plus’ın, kullanıcıların dizüstü bilgisayarlarıyla çalışma şekillerini geliştirerek üretkenliği artıran ve iş akışlarına hızlıca adapte olabilen çok amaçlı bir inovasyon olduğunu vurguladı. Yetkililer tarafından bu inovasyon için “Birincil ekranla sorunsuz bir şekilde bütünleşen ve yerleşik ScreenXpert yazılımı ile kullanıcıların ScreenPad Plus’ın verimlilik avantajlarından kolayca yararlanmasına olanak sağlayan çok çeşitli kullanışlı uygulamaları, araçları ve yardımcı programları olan kullanıcı dostu bir yenilikçi” tanımı yapıldı.

ASUS Zenbook Duo UX481 teknik detayları

“Zahmetsiz yaratıcılık için olağanüstü performans” vurgusu yapan marka, cihazın donanım detayları ile ilgili şu bilgileri paylaştı; 1 TB’a kadar PCIe 3.0 x4 SSD tarafından sağlanan ultra hızlı depolama alanı ile birlikte 16 GB’a kadar RAM ve NVIDIA GeForce MX250 GPU ile birleştirilmiş 10.Nesil Intel Core i7 işlemciye sahip. ZenBook Duo’nun, aynı zamanda üst seviye renk doğruluğu sağlayan görseller için çarpıcı PANTONE Onaylı FHD dokunmatik bir ekrana sahip olduğu edinilen diğer bilgiler arasındaydı. Yetkililerin yaptığı açıklamanın son bölümünde ise tasarımın 1.5kg ağırlığıyla kullanıcıların mobilite beklentisini karşılayacağı belirtildi ve NanoEdge ile incelen çerçevelerin bunun en büyük mimarı olduğu aktarıldı.